Het idee van De Liefdespraktijk is er al jaren. Sinds 1 januari 2019 is mijn bedrijf officieel. Ik ben nu 6 maanden verder en regelmatig maak ik de balans op. Het is vallen en opstaan. Ik heb dingen onderschat en overschat. Het is bezinnen en beminnen. Ik had er geen minuut van willen missen. 

Over de liefde

De liefde is een thema dat een ieder van ons aangaat. Als ik vertel over De Liefdespraktijk krijg ik nieuwsgierige blikken. Ik krijg vragen over het ontstaan van de Liefdespraktijk en wat ik precies doe. Ik vertel dan mijn verhaal. Liefde is het belangrijkste in mijn leven. Het is ook mijn grootste zoektocht geweest en ik heb de nodige kleerscheuren opgelopen in de liefde. Op een gegeven moment heb ik mijn pijn recht aangekeken en toen keerde het. Deze pijn werd mijn inspiratie en het heeft mij veel gebracht. Ik heb mij opengesteld voor de liefde en ik wil dit graag in de wereld brengen. 

In mijn gesprekken over De Liefdespraktijk is er ook iets anders. Er ontstaat bijna altijd iets van spanning. De adem wordt inhouden en er is enige terughoudendheid. Mijn gesprekspartners vinden het spannend dat ik het thema liefde zo bespreekbaar maak. Aan het begin schrok ik hiervan. Ik betrok het op mezelf. Vaak dacht ik: “Wie ben ik nou dat ik mensen wil helpen met hun liefdesleven”. Deze gedachte hielp mij helemaal niet. Bezinnen en beminnen was ook hier nodig. Waarom heb ik deze gedachte? Het was mijn onzekerheid en misschien ook mijn angst om niet te slagen met De Liefdespraktijk.

Kwetsbaarheden en onzekerheden

Ik heb afgerekend met deze belemmerende gedachte. De liefde is een thema dat kwetsbaarheden en onzekerheden raakt. Ik wil juist de pijn bespreekbaar maken. Door je ervaringen die je hebt opgedaan in de liefde, kun je patronen ontwikkelen. Je kunt je afsluiten voor de liefde, of juist angstvallig er naar op zoek zijn. Ik wil de ervaringen en de emoties die misschien nooit eerder zijn toegelaten, bespreekbaar maken. Zodat er letterlijk lucht ontstaat en jouw verhaal ook luchtiger wordt. Dan ontstaat er ruimte voor de liefde. Bezinnen en beminnen dus!  

Ik breng je graag lichtheid en perspectief. Hoe? Door je met mijn nieuwsbrief te inspireren met liefdesverhalen, blogs, programma’s, workshops en tips. Wil je met jouw liefdesleven aan de slag? Ik coach je graag en samen maken we een veilige setting, zodat je (meer) liefde kunt toelaten in jouw leven. Wil je meer weten? Je kunt mij bellen op 06 – 41452027 of mail naar wilma@deliefdespraktijk.nl. Een kennismaking is altijd vrijblijvend. Samen kijken we wat ik voor je kan betekenen. Ik ontmoet je graag! 

Lieve groet, Wilma