Blog

Verlatingsangst doorbreken

Verlatingsangst doorbreken

Verlatingsangst is de angst om de ander te verliezen of door de ander in de steek gelaten te worden. Als dit bij jou speelt, kan de liefde behoorlijk ingewikkeld worden. De verlatingsangst heeft invloed op je gemoed en je gedrag, en dit kan bepalend zijn voor de verloop van een relatie. In deze blog vertel ik meer over verlatingsangst en hoe je het kan doorbreken.

Hoe ruzie je relatie kan verbeteren

Hoe ruzie je relatie kan verbeteren

Ruzie vinden we over het algemeen moeilijk en pijnlijk. Maar een ruzie kan altijd leiden naar meer begrip en verbinding. Een ruzie is een duidelijk signaal dat er iets speelt tussen jullie dat om opheldering vraagt. In deze blog ga ik in op hoe ruzie je relatie kan verbeteren. Hoe doe je dat? Welke stappen kun je zetten?

Bezinnen en beminnen

Bezinnen en beminnen

Het idee van De Liefdespraktijk is er al jaren. Sinds 1 januari 2019 is mijn bedrijf officieel. Ik ben nu 6 maanden verder en regelmatig maak ik de balans op. Het is vallen en opstaan. Ik heb dingen onderschat en overschat. Het is bezinnen en beminnen. Ik had er geen minuut van willen missen.

Is liefde hard werken of gaat het vanzelf?

Is liefde hard werken of gaat het vanzelf?

Dit weekend las ik het magazine Ik ook van jou. Een special over de liefde en waarin verschillende mensen aan het woord komen over de liefde, van therapeuten tot ervaringsdeskundigen. Wat mij daarin opviel, was de terugkerende vraag of liefde een werkwoord is. Is liefde hard werken of gaat het vanzelf? Het zette mij aan het denken.

Een blauwtje lopen. Durf jij dat?

Een blauwtje lopen. Durf jij dat?

Durf jij een blauwtje te lopen? Het liefste wil je dit natuurlijk niet, want dat voelt naar. Je wil niet afgewezen worden. In deze blog lees je meer over dit gevoel van afwijzing en waarom je misschien wel eens het risico kan nemen om een blauwtje te lopen.

Hoe een familieopstelling inzicht kan geven

Hoe een familieopstelling inzicht kan geven

Loop je tegen iets aan in jouw liefdesleven? Herken je een patroon? Dan kan het heel goed zijn dat de oorsprong hiervan ligt in jouw familie van herkomst. Een familieopstelling geeft je inzicht en brengt ruimte om het patroon te doorbreken. Hoe dit werkt, leg ik graag aan je uit.

De Liefdesjunk

De Liefdesjunk

Ik ben een sucker for love, een liefdesjunk. Al vanaf kinds af aan ben ik op zoek naar het begrijpen en ‘hebben’ van liefde. Nu, in 2019, heb ik van mijn grootste zoektocht en inspiratiebron mijn werk kunnen maken. Deze liefdesjunk wil anderen ondersteunen, begeleiden, de weg wijzen, en vooral ze ook liefde laten ervaren.

Vragen of kennismaken?

Ben je benieuwd of heb je vragen? Ik kom graag met je in contact.

Wil je weten of het aanbod van De Liefdespraktijk bij je past? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking met mij.

06 - 41 45 20 27

Hylkemaheerd 16 | Groningen

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen met liefdesverhalen uit de dagelijkse Liefdespraktijk, blogs en inspiratie? Zo'n 6 keer per jaar.

9 + 7 =