Relatiecoaching

Een liefdevolle relatie creëren en behouden

Een liefdevolle relatie creëren en behouden kan best lastig zijn. Het kan zijn dat jullie tegen (terugkerende) patronen of problemen aan lopen. Of dat jij of jullie iets missen in de relatie, zoals begrip, verbinding of liefde. Het kan zijn dat dit altijd al zo was, of dat dit gaandeweg ontstaan is. Relatiecoaching kan jullie wellicht verder helpen. 

Geraakt worden in pijnlijke gevoelens

Een liefdesrelatie is de ultieme plek waarin je geraakt kan worden in pijnlijke gevoelens. Je kunt je gekwetst voelen, niet gezien of in de steek gelaten voelen, schuldig of aangevallen voelen. Het kan ook zijn dat je ervaart dat je vrijheid weg is, je geen ruimte hebt of dat je jezelf kwijt bent. Daar tegenover staat dat een liefdesrelatie die vervullend is, ook kan zorgen voor veel geluk, energie, plezier en vrijheid.

Liefdesrelatie als plek om te leren en groeien

Een liefdesrelatie is door deze hevigheid van gevoelens een hele mooie plek om te kunnen leren en te groeien. Hoe het gaat in jullie relatie, is een spiegel voor jezelf. Waar ben je bang voor? Waarin voel je je niet gezien? Wat zijn jouw verlangens? Wat zijn jouw behoeften en jouw grenzen? Dit erkennen en herkennen welke rol dit speelt in jullie relatie, staat centraal in relatiecoaching. Erkenning voor jezelf én voor je partner, zal leiden tot meer wederzijds begrip, verbinding, en liefde.

Voor wie is relatiecoaching?

Relatiecoaching is voor stellen die tegen bepaalde problemen aanlopen waar ze samen niet goed uitkomen, en hier graag aan willen werken. Het is een hele stap om relatiecoaching te doen. Vaak is er dan al veel gebeurd binnen jullie relatie.

Relatiecoaching kan bijvoorbeeld ingezet worden bij:

 • Jullie hebben steeds dezelfde ruzies, en vinden het moeilijk om dit op te lossen met elkaar.
 • Er zijn terugkerende twijfels over het voortzetten van de relatie. Dit wordt misschien ook genoemd in momenten van ruzies en spanningen.
 • Jullie willen graag meer begrip voor elkaar.
 • Er is minder verbinding en intimiteit, en/of er is ontevredenheid over jullie seksleven.
 • Jullie relatie kost veel energie en spanningen.
 • Er zijn terugkomende verwijten binnen jullie relatie, er is sprake van oud zeer.
 • Jullie hebben last van bepaalde angsten die van invloed zijn op de relatie, zoals verlatingsangst of bindingsangst.

Doel van relatiecoaching

Het doel van relatiecoaching is afhankelijk van jullie vraagstuk(ken). Dit kan bijvoorbeeld zijn:
 • Meer liefde en verbinding ervaren.
 • Ontspanning en rust vinden in jullie relatie.
 • Helderheid creëren over jullie relatie en werken aan een gedeelde toekomstvisie (als jullie besluiten bij elkaar te blijven, maar ook als jullie besluiten uit elkaar te gaan is dit erg belangrijk, met name als er kinderen zijn).
 • Meer intimiteit en een stromend seksleven.
 • Goed kunnen omgaan met conflicten en verschillen tussen jullie.
 • Goed kunnen omgaan met de pijnlijke en diepe gevoelens die geraakt worden in jullie relatie.
Wat jullie kunnen verwachten is dat er door de gesprekken meer begrip voor jezelf en voor de ander ontstaat. Ook zal er zicht komen op de oorsprong van de patronen die er tussen ontstaan zijn. We werken aan het vermogen om jezelf en je verlangens en emoties te dragen, en om vanuit daar te verbinden met de ander.

Werkwijze relatiecoaching

Relatiecoaching is op maat en altijd zo ingericht dat het jullie verder helpt. Het bestaat uit gesprekken en wanneer nodig of gewenst met opstellingen. Ook is het mogelijk om te werken aan het omgaan met emoties en verlangens, communicatievaardigheden of bijvoorbeeld de intimiteit vergroten.

De eerste stap is een gratis kennismakingsgesprek, zodat we kunnen kijken of er een klik is en of relatiecoaching passend is voor jullie. De eerste sessie die we vervolgens doen, is een intakegesprek. Waarin jullie vraagstuk(ken) uitgebreid aan bod komt.

Daarna zijn er gezamenlijke sessies en soms individuele sessies. Het komt regelmatig voor dat er dingen naar voren komen waar je graag één op één naar wilt kijken en aan wilt werken.

We sluiten het traject altijd gezamenlijk af. In dit afrondende gesprek is ook ruimte om terug te kijken en te evalueren hoe het gegaan is.

De gesprekken vinden plaats in de praktijkruimte in Groningen of in overleg op een andere locatie. Het is ook mogelijk om het online te doen. De gesprekken duren 1,5 uur en kosten € 125,00. Is dit bedrag te hoog, vraag dan tijdens het kennismakingsgesprek naar een inkomensafhankelijk tarief. 

Meer weten of een kennismakingsgesprek plannen? Neem contact met mij op.

Ik help je graag liefde te ervaren in jouw leven

Over Wilma

Vragen of kennismaken?

Ben je benieuwd of heb je vragen? Ik kom graag met je in contact.

Wil je weten of het aanbod van De Liefdespraktijk bij je past? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking met mij.

06 - 41 45 20 27

Hylkemaheerd 16 | Groningen

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen met liefdesverhalen uit de dagelijkse Liefdespraktijk, blogs en inspiratie? Zo'n 6 keer per jaar.

13 + 14 =